Egen laddbox för elbilsladdning i Älvsjö

Installera laddbox för elbil i Älvsjö

Behöver du laddbox till elbilen? Vi hjälper dig med val och installation

Det finns tyvärr för få laddenheter i Älvsjö för de 19 000 personer som bor här. Det betyder att du behöver montera en egen laddbox för att du ska kunna ladda elbilen på ett tryggt och tillförlitligt sätt. I Älvsjö finns det ett par olika parkeringsplatser som kommunen erbjuder laddstolpe på. Vidare så finns det flera alternativ för kommersiell laddning.

Däribland så hittar du en snabbladdare vid Lidl i Rågsved som erbjuder 50 kW CCS, 50 kW CHAdeMO och 44 kW Type 2. Detsamma erbjuder även snabbladdaren vid McDonalds i Årsta. Utöver dessa så finns det väldigt få laddstationer i området trots att många nu vill byta till elbilar. Således behöver du montera en egen laddbox eftersom laddinfrastrukturen inte är utbyggd hos dig.

Artikeln fortsätter längre ner på sidan...

Ska du installera laddbox hemma? Nu kan du enkelt och smidigt köpa hem en laddbox direkt via vår webshop.

  • Ladda din elbil snabbt och säkert hemma
  • Urval av flera olika laddstationer och laddboxar – med och utan lastbalansering
  • Den säkraste lösningen för din bil och elanläggning
  • Grönt ROT-avdrag gäller för hela installationen
  • Besök webshopen nu för att ta del av vårt stora utbud av laddboxar

Begär offert på laddbox via formuläret:

1. Fota och bifoga sedan bilder på: elcentral, elmätare och platsen där ni vill att laddboxen skall installeras.

2. Beskriv era behov när det gäller elbilsladdare: Vad ni har för bil(ar) som skall laddas, antal laddplatser, och vad ni har för huvudsäkringar.

Vi återkommer med en prisuppgift inom 48 timmar.

Mer info om offerter och tjänster

Självklart går det också bra att ringa eller maila direkt. Om vi inte kan lämna offert baserat på tillgängliga uppgifter kontaktar vi dig för ett kostnadsfritt platsbesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Klicka eller dra en fil till det här området för att ladda upp den.

Dags för Elbilsladdning i Älvsjö?

Här fortsätter artikeln...

Laddboxar finns i många modeller med olika funktioner och kapacitet. Det innebär att du som konsument, förening eller företag behöver ta höjd för eventuella framtida förändringar redan nu, genom att välja en framtidssäker laddbox.

När du väljer laddbox så är det bra att du involverar oss i den processen, dels för att det krävs en certifierad elektriker för att montera den men också för att vi har rätt kunskap som kan göra din investering smartare över tid. För vad händer om du väljer en laddbox nu och senare byter bil – om den nya bilen inte är kompatibel med laddboxen du har fått monterad? Då behöver du byta laddbox igen. Det kan vi på Elkontakten förebygga. Det lönar sig att köpa rätt från början.

Dels genom att välja en modell som är framtidssäker och då levererar 22 kW genom både 1- och 3-fasladdning och har en dynamisk lastbalansering, vilken gör att säkringen inte går i fastigheten när du laddar din bil. Vidare så behöver den vara skalbar och erbjuda laddning till flera bilar samtidigt och naturligtvis vara uppkopplad mot internet så att den kan ladda hem ny mjukvara och har möjligheten att installera appar. En annan bra sak att tänka på är om du ska ha en lös laddkabel eller en fast monterad.

Elbilsladdning för företag och privatpersoner

Läs mer här

Våra leverantörer av elbilsladdare

Defa.com

Easee.com

Chargeamps.com

Garo.se

Elbilar och laddning hemma: myndighetsinformation

Energimyndigheten.se

Elsakerhetsverket.se

Karta till din laddboxinstallatör i Älvsjö