Elbilsladdning i Enskede

Installera laddbox för elbil i Enskede

Har du köpt en elbil och funderar över vilken laddbox du ska välja? Vi hjälper dig med val och installation

Det finns idag fyra laddstationer med snabbladdning i området. Du hittar dom bland annat i Globen Shopping, på McDonalds och på Lidl. Men det finns ingen kommunal laddinfrastruktur. Det innebär att det inte finns några kommunala laddenheter för dig som elbilsägare, vilket i sin tur innebär att du själv behöver investera i en laddbox till ditt hushåll.

Det bor cirka 100 000 personer i Enskede. Trots det är utbudet av kommersiella och kommunala laddstationer och laddstolpar kraftigt begränsad. Infrastrukturen är inte på plats och det ställer krav på dig som elbilsägare att själv investera i en laddbox. Men att välja laddbox är inte lätt för den ovane. Laddboxen behöver vara framtidssäker, ha en dynamisk lastbalansering, vara uppkopplad mot nätet och klara av 2 eller flera elbilar samtidigt.

Artikeln fortsätter längre ner på sidan...

Ska du installera laddbox hemma? Nu kan du enkelt och smidigt köpa hem en laddbox direkt via vår webshop.

  • Vi har snabba leveranser av laddboxar till fast pris
  • Ladda din elbil snabbt och säkert hemma
  • Urval av flera olika laddstationer och laddboxar – med och utan lastbalansering
  • Den säkraste lösningen för din bil och elanläggning
  • Grönt ROT-avdrag gäller för hela installationen

Begär offert på laddbox via formuläret:

1. Fota och bifoga sedan bilder på: elcentral, elmätare och platsen där ni vill att laddboxen skall installeras.

2. Beskriv era behov när det gäller elbilsladdare: Vad ni har för bil(ar) som skall laddas, antal laddplatser, och vad ni har för huvudsäkringar.

Vi återkommer med en prisuppgift inom 48 timmar.

Mer info om offerter och tjänster

Självklart går det också bra att ringa eller maila direkt. Om vi inte kan lämna offert baserat på tillgängliga uppgifter kontaktar vi dig för ett kostnadsfritt platsbesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Klicka eller dra en fil till det här området för att ladda upp den.

Dags för Elbilsladdning i Enskede?

Här fortsätter artikeln...

Laddboxar finns i många modeller med olika funktioner och kapacitet. Det innebär att du som konsument, förening eller företag behöver ta höjd för eventuella framtida förändringar redan nu, genom att välja en framtidssäker laddbox.

För att du ska kunna göra ett så pass bra val som möjligt när du väljer laddbox så behöver du ha lite koll på läget och det är där vi på Elkontakten kommer in i bilden. Vi är experter på elbilar och elbilsladdning och vet hur du säkrar upp för framtidens behov och hur du bör tänka när du väljer modell och fabrikat. Men det finns också en rad andra faktorer som behöver tas i beaktande — behöver du markägarens tillåtelse eller kanske ett garagetillstånd för att montera en laddbox? Som villa-, småhus- och radhusägare eller om marken ägs av en samfällighet som tagit beslut kring villkoren kring laddboxar – då är det sällan något hinder att installera en laddbox eller dra fram rätt kapacitet av ström till laddboxen. Men i andra fall kan du behöva markägarens tillåtelse. Vi rekommenderar även att du pratar med kommunen kring deras detaljplan så du är helt på den säkra sidan kring vad som gäller för just dig.

En väggmonterad eller garagemonterad laddbox intill hushållet är oftast den vanligaste monteringen som görs. De är oftast billigare att montera än exempelvis en laddstolpe då den brukar kräva markarbete. Då tillkommer kostnader kring det, vilket det normalt inte gör om laddboxen ska monteras på vägg, staket eller i garage.

laddbox-elbilsladdning

Viktigt att tänka på när du väljer laddbox är att den är framtidssäker så att du slipper byta laddbox i framtiden när behovet förändras. T.ex. om en framtida bil behöver mer elförsörjning än din nuvarande. Vi rekommenderar att laddboxen också är uppkopplad mot nätet så den kan uppdateras med senaste mjukvaran, har möjlighet att ladda hem appar och att laddboxen är skalbar om du behöver uttag till fler bilar. En annan bra sak att tänka på är om sladden till laddboxen ska vara löst eller fast monterad i laddboxen. Vi följer med dig på vägen mot målet och hjälper dig med att först välja rätt modell och sedan montera och kvalitetssäkra installationen. Vi är certifierade elektriker vilket också är ett krav för att få montera en laddbox i Sverige.

Elbilsladdning för företag och privatpersoner

Läs mer här

Våra leverantörer av elbilsladdare

Defa.com

Easee.com

Chargeamps.com

Garo.se

Elbilar och laddning hemma: myndighetsinformation

Energimyndigheten.se

Elsakerhetsverket.se

Karta till din laddboxinstallatör i Enskede