Laddbox Elbilsladdning Huddinge

Installera laddbox för elbil i Huddinge

Behöver du laddbox till elbilen? Vi hjälper dig med val och installation

Oavsett vilken elbil du skaffar så är det tryggt att veta att bilen alltid är laddad när du ska ut och åka. Vi vet att det kan vara många frågor i början och det är du långt från ensam om. En omställning från fossilbränsle till eldrift ställer höga krav på dig. Men fördelen är du kan fråga oss.  Vi finns i Huddinge och hjälper gärna dig också  med goda råd och information om hur allt går till.

I Huddinge finns det gott om laddstationer och laddstolpar. Dessvärre är alla dessa kommersiella och tillhandahålls alltså inte av stad eller kommun. I dagsläget finns det ingen laddinfrastruktur på plats för elbilsladdning.

Det trots att det bor över 112 000 personer i kommunen och det gör att det inte finns laddenheter för alla elbilsägare. I takt med att fler och fler köper elbil så kommer också köerna till stationerna att öka. Vilket gör det ineffektivt på många sätt. Genom att själv investera i en laddbox som monteras på husvägg, carport eller garage så optimerar du tillgången till din egen försörjning och håller koll på ekonomin.

Artikeln fortsätter längre ner på sidan...

Ska du installera laddbox hemma? Nu kan du enkelt och smidigt köpa hem en laddbox direkt via vår webshop.

  • Vi har snabba leveranser av laddboxar till fast pris
  • Ladda din elbil snabbt och säkert hemma
  • Urval av flera olika laddstationer och laddboxar – med och utan lastbalansering
  • Den säkraste lösningen för din bil och elanläggning
  • Grönt ROT-avdrag gäller för hela installationen

Begär offert på laddbox via formuläret:

1. Fota och bifoga sedan bilder på: elcentral, elmätare och platsen där ni vill att laddboxen skall installeras.

2. Beskriv era behov när det gäller elbilsladdare: Vad ni har för bil(ar) som skall laddas, antal laddplatser, och vad ni har för huvudsäkringar.

Vi återkommer med en prisuppgift inom 48 timmar.

Mer info om offerter och tjänster

Självklart går det också bra att ringa eller maila direkt. Om vi inte kan lämna offert baserat på tillgängliga uppgifter kontaktar vi dig för ett kostnadsfritt platsbesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Klicka eller dra en fil till det här området för att ladda upp den.

Dags för Elbilsladdning i Huddinge?

Här fortsätter artikeln...

Laddboxar finns i många modeller med olika funktioner och kapacitet. Det innebär att du som konsument, förening eller företag behöver ta höjd för eventuella framtida förändringar redan nu, genom att välja en framtidssäker laddbox.

Att montera en laddbox är relativt enkelt: det man behöver tänka på är placeringen av laddboxen samt att det dras fram rätt elkapacitet. Om du går i tankar om att köpa en laddstolpe istället för laddbox så bör du också tänka på de extra kostnaderna som tillkommer med markarbete. Något som normalt inte tillkommer vid montering av en laddbox på husvägg eller liknande. Det kan även vara bra att prata med eventuella markägare eller garageägare eller eventuella samhälligheter samt kommun så  att du har grönt ljus för monteringen. För villa-, småhus- och radhusägare är detta sällan ett hinder. Men det kan vara intressant att höra med kommun om hur de ser på laddinfrastrukturen och hur föreningar ställer sig, i de fall du berörs av det.

Vid val av laddbox så finns set flera saker du behöver tänka på. Det vi brukar ge som en fingervisning är att laddboxen bör vara framtidssäkrad och leverera upp till 22kw (som klarar både 1- och 3-fastladdning). Den bör även vara uppkopplad mot nätet så att den alltid kan ladda hem den senaste mjukvaran och använda de senaste apparna.

Den bör också ha en dynamisk lastbalansering vilket gör att du inte behöver utöka ditt elnätsabonnemang utan klarar dig på husets normala 20A.

laddbox-elbilsladdning

En annan bra sak är att laddboxen är skalbar så att du i framtiden kan koppla in fler elbilar, och slutligen om laddboxen ska ha en lös eller fastmonterad kabel.

Oavsett var i processen du är så finns vi bara ett samtal bort och vi ser fram emot att höra från dig och dina utmaningar i detta. Vi står redo och väntar på din kontakt.

Elbilsladdning för företag och privatpersoner

Läs mer här

Våra leverantörer av elbilsladdare

Defa.com

Easee.com

Chargeamps.com

Garo.se

Elbilar och laddning hemma: myndighetsinformation

Energimyndigheten.se

Elsakerhetsverket.se

Karta till din laddboxinstallatör i Huddinge