Egen laddbox för elbilsladdning i Skogås

Installera laddbox för elbil i Skogås

Letar du efter en bra laddbox för att ladda din elbil? Vi hjälper dig installera din nya box

I Skogås finns det ingen utvecklad infrastruktur för elbilsladdning, det betyder att staden och kommunen inte tillhandahåller några laddstolpar eller laddstationer i området. Däremot finns det tre kommersiella laddstationer med långtidsladdning där du bor. Det betyder att du som elbilsägare själv behöver investera i en laddbox till din bil.

Om du bor i Skogås så behöver du investera i en egen laddbox och vi på Elkontakten hjälper dig gärna med installation, framdragning av rätt elkapacitet och val av en laddboxmodell som passar ditt hem och ditt behov.

Artikeln fortsätter längre ner på sidan...

Ska du installera laddbox hemma? Nu kan du enkelt och smidigt köpa hem en laddbox direkt via vår webshop.

  • Ladda din elbil snabbt och säkert hemma
  • Urval av flera olika laddstationer och laddboxar – med och utan lastbalansering
  • Den säkraste lösningen för din bil och elanläggning
  • Grönt ROT-avdrag gäller för hela installationen
  • Besök webshopen nu för att ta del av vårt stora utbud av laddboxar

Begär offert på laddbox via formuläret:

1. Fota och bifoga sedan bilder på: elcentral, elmätare och platsen där ni vill att laddboxen skall installeras.

2. Beskriv era behov när det gäller elbilsladdare: Vad ni har för bil(ar) som skall laddas, antal laddplatser, och vad ni har för huvudsäkringar.

Vi återkommer med en prisuppgift inom 48 timmar.

Mer info om offerter och tjänster

Självklart går det också bra att ringa eller maila direkt. Om vi inte kan lämna offert baserat på tillgängliga uppgifter kontaktar vi dig för ett kostnadsfritt platsbesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Klicka eller dra en fil till det här området för att ladda upp den.

Dags för Elbilsladdning i Skogås?

Här fortsätter artikeln...

Laddboxar finns i många modeller med olika funktioner och kapacitet. Det innebär att du som konsument, förening eller företag behöver ta höjd för eventuella framtida förändringar redan nu, genom att välja en framtidssäker laddbox.

Innan du monterar en laddbox så kan det vara bra att stämma av med eventuella mark- och garageägare om vad som gäller för just dig. Vi rekommenderar även att du pratar med staden för att höra om deras planer för elbilar och elbilsladdning i området. Om du är villa-, småhus- eller radhusägare så är det sällan ett hinder att montera en laddbox, men det kan naturligtvis vara bra att stämma av så att du har ditt ”på det torra”.

Vid val av själva laddboxen rekommenderar vi att den är uppkopplad mot internet så att den kan ta emot de senaste drivrutinerna och har möjlighet att ladda hem appar. Den behöver också kunna leverera 22 kilowatt och erbjuda både 1- och 3-fastladdning, samt vara skalbar. Så du vid behov kan ladda flera elbilar och inte är tvungen att byta laddbox för att den ska kunna ladda båda bilarna. En annan riktigt bra funktion är lastbalansering. Det innebär att du inte behöver utöka ditt nätabonnemang utan klarar dig på husets normala 20 ampere huvudsäkring när laddboxen levererar full effekt till bilen.

laddbox-elbilsladdning

Slutligen kan du också fundera över om du behöver en lös eller fast laddkabel, det kan nämligen påverka dig i framtiden om du exempelvis byter bil som inte har samma laddsystem som det du har idag.

Elbilsladdning för företag och privatpersoner

Läs mer här

Våra leverantörer av elbilsladdare

Defa.com

Easee.com

Chargeamps.com

Garo.se

Elbilar och laddning hemma: myndighetsinformation

Energimyndigheten.se

Elsakerhetsverket.se

Karta till din laddboxinstallatör i Skogås