Egen laddbox för elbilsladdning Södertälje

Installera laddbox för elbil i Södertälje

Har du köpt en elbil och behöver en bra laddbox? Vi hjälper dig med val och installation

Det saknas ännu infrastruktur för elbilsladdning i Södertälje. Det innebär att du som elbilsägare själv behöver införskaffa en laddbox för att kunna ladda elbilen på ett tillförlitligt sätt. Oavsett vilken elbil du skaffar så ska du alltid kunna ha full laddning när du ska bege dig från ditt hem, och för att det ska fungera så krävs rätt laddstolpe och rätt belastning framdraget till laddboxen.

I Södertälje finns det inga laddstolpar som tillhandahålls av kommunen, det finns således ingen infrastruktur för elbilsladdning. Det gör att bollen hamnar hos dig som elbilsägare att själv investera i en laddbox. Totalt i området finns det cirka tio kommersiella laddstationer. Därav är fem snabbstationer med högre kapacitet att ladda bilen. Det betyder att det inte finns tillräckligt med laddstationer för de 100 000 invånare som bor i Södertälje. Genom att köpa en egen så skapar du en trygghet i ditt ägande och vet att bilen är fulladdad när du ska åka iväg.

Artikeln fortsätter längre ner på sidan...

Ska du installera laddbox hemma? Nu kan du enkelt och smidigt köpa hem en laddbox direkt via vår webshop.

  • Ladda din elbil snabbt och säkert hemma
  • Urval av flera olika laddstationer och laddboxar – med och utan lastbalansering
  • Den säkraste lösningen för din bil och elanläggning
  • Grönt ROT-avdrag gäller för hela installationen
  • Besök webshopen nu för att ta del av vårt stora utbud av laddboxar

Begär offert på laddbox via formuläret:

1. Fota och bifoga sedan bilder på: elcentral, elmätare och platsen där ni vill att laddboxen skall installeras.

2. Beskriv era behov när det gäller elbilsladdare: Vad ni har för bil(ar) som skall laddas, antal laddplatser, och vad ni har för huvudsäkringar.

Vi återkommer med en prisuppgift inom 48 timmar.

Mer info om offerter och tjänster

Självklart går det också bra att ringa eller maila direkt. Om vi inte kan lämna offert baserat på tillgängliga uppgifter kontaktar vi dig för ett kostnadsfritt platsbesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Klicka eller dra en fil till det här området för att ladda upp den.

Dags för Elbilsladdning i Södertälje?

Här fortsätter artikeln...

Laddboxar finns i många modeller med olika funktioner och kapacitet. Det innebär att du som konsument, förening eller företag behöver ta höjd för eventuella framtida förändringar redan nu, genom att välja en framtidssäker laddbox.

När du köper en laddbox så rekommenderar vi att den är framtidssäker, det innebär att den bör leverera 22 kW och klara både 1- och 3-fasladdning . Den bör då även ha dynamisk lastbalansering. Med andra ord en inbyggd funktion som gör att huvudsäkringen inte löser ut när bilen eller bilarna får full laddkapacitet. Andra bra funktioner är att laddboxen är uppkopplad mot internet så att den kan ta emot nya uppdateringar och har möjlighet att installera appar. Den bör också vara skalbar så att du vid behov kan ladda fler bilar på samma enhet.

Vi finns med dig hela vägen och hjälper dig gärna att först välja modell och sedan montera den på en lämplig plats. Hör av dig till oss på Elkontakten!

Elbilsladdning för företag och privatpersoner

Läs mer här

Våra leverantörer av elbilsladdare

Defa.com

Easee.com

Chargeamps.com

Garo.se

Elbilar och laddning hemma: myndighetsinformation

Energimyndigheten.se

Elsakerhetsverket.se

Karta till din laddboxinstallatör i Södertälje