Laddbox för elbilsladdning i Sollentuna

Installera laddbox för elbil i Sollentuna

Det är smart att ha en uppkopplad laddbox så du kan starta laddningen från mobilen

Idag finns det ingen laddinfrastruktur i Sollentuna med elbilsladdare som tillhandahålls av kommunen, det trots att det bor cirka 74 000 i kommunen. I centrala Sollentuna och runt Tureberg finns det över åtta olika laddstationer med normalladdning. För att få tag i en snabbladdare behöver du ta dig till Häggvik, Edsberg, Akalla och Kista. Alla dessa laddstationer är kommersiella och ägs och drivs av företag.

Det innebär att du som elbilsägare själv behöver köpa en laddbox för att du ska få tillförlitlig försörjning av el till din bil. Av oss på Elkontakten får du hjälp med att välja en bra och funktionell laddbox och att montering av den. Vi hjälper dig hela vägen och är experter på elbilsladdning och monterar ofta laddboxar och laddstolpar i området.

Artikeln fortsätter längre ner på sidan...

Ska du installera laddbox hemma? Nu kan du enkelt och smidigt köpa hem en laddbox direkt via vår webshop.

  • Ladda din elbil snabbt och säkert hemma
  • Urval av flera olika laddstationer och laddboxar – med och utan lastbalansering
  • Den säkraste lösningen för din bil och elanläggning
  • Grönt ROT-avdrag gäller för hela installationen
  • Besök webshopen nu för att ta del av vårt stora utbud av laddboxar

Begär offert på laddbox via formuläret:

1. Fota och bifoga sedan bilder på: elcentral, elmätare och platsen där ni vill att laddboxen skall installeras.

2. Beskriv era behov när det gäller elbilsladdare: Vad ni har för bil(ar) som skall laddas, antal laddplatser, och vad ni har för huvudsäkringar.

Vi återkommer med en prisuppgift inom 48 timmar.

Mer info om offerter och tjänster

Självklart går det också bra att ringa eller maila direkt. Om vi inte kan lämna offert baserat på tillgängliga uppgifter kontaktar vi dig för ett kostnadsfritt platsbesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Klicka eller dra en fil till det här området för att ladda upp den.

Dags för Elbilsladdning i Sollentuna?

Här fortsätter artikeln...

Laddboxar finns i många modeller med olika funktioner och kapacitet. Det innebär att du som konsument, förening eller företag behöver ta höjd för eventuella framtida förändringar redan nu, genom att välja en framtidssäker laddbox.

Går du i tankar om att välja elstolpe eller laddbox? En laddbox monteras normalt på en husvägg, i en carport eller i ett garage. En laddstolpe å andra sidan kan egentligen installeras var som helst. Det som skiljer är kringarbetet med eldragning och markarbete. I övrigt är det ingen skillnad.

 

När du ska välja laddbox är det bra att den är framtidssäker och ger dig en kapacitet på 22 kilowatt. Det så att den klarar både 1- och 3-fasladdning samt har en dynamisk lastbalansering vilket gör att din nya laddbox inte slår ut huvudsäkringen när elbilen får full effekt och dessutom gör den så att du slipper utöka ditt nätabonnemang och du kan behålla dina normala 20 ampere. Vi tycker också att laddboxen ska vara skalbar så att du kan ladda flera bilar från den om du behöver. Samt att den går att koppla upp mot nätet och klarar av att installera appar. Därefter behöver du fundera över om du vill ha en lös eller fast monterad laddkabel till din laddbox. Och när du funderat på de här behoven så kan du slå oss en pling så hjälper vi dig med resten.

Vi kan hjälpa dig i Sollentuna att välja och installera rätt modell.

Elbilsladdning för företag och privatpersoner

Läs mer här

Våra leverantörer av elbilsladdare

Defa.com

Easee.com

Chargeamps.com

Garo.se

Elbilar och laddning hemma: myndighetsinformation

Energimyndigheten.se

Elsakerhetsverket.se

Karta till din laddboxinstallatör i Sollentuna