Egen laddbox för elbilsladdning, Östermalm

Installera laddbox för elbil på Östermalm

Behöver du laddbox till elbilen? Vi är experter på elbilsladdning och installerar varje vecka nya boxar.

Oavsett vilken elbil du skaffar så ska du alltid kunna ha full laddning när du ska bege dig från ditt hem. För att det ska fungera så krävs rätt laddstolpe och rätt belastning framdraget till laddboxen. Vi på Elkontakten vill erbjuda dig som bor på Östermalm personlig service av en expert på elbilsladdning.

Runt Östermalmstorg finns det ett par olika p-hus med laddstolpar och ett par norr om torget. Men runt Karlaplan och Stureplan finns inga kommunala laddstolpar att tillgå. Det finns således otillräcklig kommunal  infrastruktur för elbilsladdning i området där det bor närmare 71 000 personer.

Samtidigt är utbudet av kommersiella laddstationer större och det finns flera snabbladdare i närområdet, däribland på Strandvägen, Narvavägen, Linnégatan och Valhallavägen. De erbjuder alla 50 kW CCS, 50 kW CHAdeMO och 22 kW Type 2.

Men trots det finns det inte tillräckligt med laddenheter för alla boende som nu vill byta till elbilar. Det innebär att du som bilägare behöver montera en egen laddbox i garage eller på markplan för att du alltid ska kunna ha en fulladdad bil när du ska iväg.

Artikeln fortsätter längre ner på sidan...

Ska du installera laddbox hemma? Nu kan du enkelt och smidigt köpa hem en laddbox direkt via vår webshop.

  • Ladda din elbil snabbt och säkert hemma
  • Urval av flera olika laddstationer och laddboxar – med och utan lastbalansering
  • Den säkraste lösningen för din bil och elanläggning
  • Grönt ROT-avdrag gäller för hela installationen
  • Besök webshopen nu för att ta del av vårt stora utbud av laddboxar

Begär offert på laddbox via formuläret:

1. Fota och bifoga sedan bilder på: elcentral, elmätare och platsen där ni vill att laddboxen skall installeras.

2. Beskriv era behov när det gäller elbilsladdare: Vad ni har för bil(ar) som skall laddas, antal laddplatser, och vad ni har för huvudsäkringar.

Vi återkommer med en prisuppgift inom 48 timmar.

Mer info om offerter och tjänster

Självklart går det också bra att ringa eller maila direkt. Om vi inte kan lämna offert baserat på tillgängliga uppgifter kontaktar vi dig för ett kostnadsfritt platsbesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Klicka eller dra en fil till det här området för att ladda upp den.

Dags för Elbilsladdning på Östermalm?

Här fortsätter artikeln...

Laddboxar finns i många modeller med olika funktioner och kapacitet. Det innebär att du som konsument, förening eller företag behöver ta höjd för eventuella framtida förändringar redan nu, genom att välja en framtidssäker laddbox.

Att välja rätt laddboxmodell är inte alltid enkelt. Men kontaktar du oss så hjälper vi dig gärna igenom processen. Det krävs en certifierad elektriker för att montera laddboxen. Vi är dessutom experter på elbilsladdning.

Din laddbox behöver vara uppkopplad mot internet så att du enkelt kan uppdatera mjukvaran över tid. Den behöver också erbjuda 22 kW och klara både 1- och 3-fasladdning. Dessutom behöver du ha dynamisk lastbalansering så att laddboxen inte löser ut huvudsäkringen i fastigheten när elbilen får full laddeffekt.

Vi rekommenderar även att se till att boxen är skalbar så att du kan ladda flera bilar från samma enhet. Samt att du överväger om du vill ha en lös eller fast laddkabel ansluten till laddboxen.

Elbilsladdning för företag och privatpersoner

Läs mer här

Våra leverantörer av elbilsladdare

Defa.com

Easee.com

Chargeamps.com

Garo.se

Elbilar och laddning hemma: myndighetsinformation

Energimyndigheten.se

Elsakerhetsverket.se

Karta till din laddboxinstallatör på Östermalm