Laddbox Elbilsladdning Flemingsberg

Installera laddbox för elbil i Flemingsberg

Köpt elbil och behöver få en laddbox installerad? Vi hjälper dig att installera rätt modell

Vi på Elkontakten vill erbjuda dig som bor i Flemingsberg en personlig kontakt med en expert på elbilsladdning. Oavsett vilken elbil du skaffar så ska du alltid kunna ha full laddning när du ska bege dig från ditt hem. För att det ska fungera krävs rätt laddbox och rätt belastning framdraget till laddboxen.

Du som bor i Flemingsberg behöver själv investera i en laddbox till din fastighet eftersom det inte finns tillräckligt med laddstationer i området. I centrala Flemingsberg finns endast en laddstation med maximalt 11kw. Det finns inga kommunala laddstationer att tillgå i dagsläget. Det gör det svårt för dig som elbilsägare att ladda bilen utan egen laddbox.

Om du är osäker på om du kan installera en laddbox hos dig så kan du antingen fråga oss eller kolla med eventuella markägare, garageägare och kommunens planering, gällande laddinfrastrukturen för området. Om du är villa-, småhus- eller radhusägare finns det sällan några hinder för att montera en laddbox vid din parkeringsplats. Men det kan vara bra att kolla med en eventuell samfällighet och se över arrenden som möjligen kan påverka. Normalt är det billigare att montera en laddbox på vägg,  garage eller vid staket än en laddstolpe i marken. Den sistnämnda kräver markarbete vilken en vägghängd laddbox sällan gör.

Artikeln fortsätter längre ner på sidan...

Ska du installera laddbox hemma? Då har du kommit rätt!

  • Vi har snabba leveranser av laddboxar till fast pris
  • Ladda din elbil snabbt och säkert hemma
  • Urval av flera olika laddstationer och laddboxar – med och utan lastbalansering
  • Den säkraste lösningen för din bil och elanläggning
  • Grönt ROT-avdrag gäller för hela installationen

Begär offert på laddbox via formuläret:

1. Fota och bifoga sedan bilder på: elcentral, elmätare och platsen där ni vill att laddboxen skall installeras.

2. Beskriv era behov när det gäller elbilsladdare: Vad ni har för bil(ar) som skall laddas, antal laddplatser, och vad ni har för huvudsäkringar.

Vi återkommer med en prisuppgift inom 48 timmar.

Mer info om offerter och tjänster

Självklart går det också bra att ringa eller maila direkt. Om vi inte kan lämna offert baserat på tillgängliga uppgifter kontaktar vi dig för ett kostnadsfritt platsbesök.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Klicka eller dra en fil till det här området för att ladda upp den.

Dags för Elbilsladdning i Flemingsberg?

Här fortsätter artikeln...

Laddboxar finns i många modeller med olika funktioner och kapacitet. Det innebär att du som konsument, förening eller företag behöver ta höjd för eventuella framtida förändringar redan nu, genom att välja en framtidssäker laddbox.

Det finns också en rad faktorer som du behöver ta ställning till när det gäller val av modell och fabrikat för din nya laddbox. Man skulle kunna tro att det bara är att beställa och sen montera upp den. Men dels så behöver du en certifierad elektriker för att få sätta upp laddboxen och dels behöver du rätt belastning framdragen till laddboxen. Men så tillkommer att ta ställning till önskade funktioner. Där behöver du ta höjd för framtida behov och inte enbart de behoven du har just nu. Vi rekommenderar att laddboxen levererar upp till 22kw och klarar både 1- och 3-fasladdning. Att den har typ 2-uttag, dynamisk lastbalansering, är uppkopplad mot nätet och dessutom klarar uppskalning om du vill kunna ladda fler elbilar i framtiden är också önskvärt.

Vi vet att frågorna är många och som tur är finns vi här och kan hjälpa dig från första frågan till en monterad laddbox. Hör av dig till oss så berättar vi mer och hur vi kommer igång.

Elbilsladdning för företag och privatpersoner

Läs mer här

Våra leverantörer av elbilsladdare

Defa.com

Easee.com

Chargeamps.com

Garo.se

Elbilar och laddning hemma: myndighetsinformation

Energimyndigheten.se

Elsakerhetsverket.se

Karta till din laddboxinstallatör i Flemingsberg